Испричајте нам своје искуство са путовања како бисмо мапирали одрживе туристичке руте у Европи и освојите викенд за двоје!

Поделите своје зелено искуство!

Ново такмичење које промовише Ecobnb.com за време фестивала одговорног и одрживог туризма IT.A.CA 2015.
Главни циљ пројекта ја стварање новог веб сајта (Ecobnb.com) посвећен одрживом туризму у Европи, који ће постати тачка сусрета за смештаје који инвестирају у критеријуме одрживости као и туриста који су у потрази за таквим смештајима који дају (еколошки значај као доадтну)вредност њиховом путовању, односно одмору.
Сврха конкурса је мапирање одрживих локација и маршута широм Европе, захваљујући причама, фотографијама и видео снимцима учесника. Конкурс има за циљ размишљање о одрживости и жели да подстакне нове путне навике, више одрживе, више аутентичне, покушавајући да охрабри активно учешће оних путника, који су искусили путовања кроз повећање параметара значајних за одрживе смештајне капацитете.
Учесници ће моћи да бирају између две теме: споре туре (ходање, вожња бициклом, јахање, итд) и да кроз овакве туре открију непознате кутке, или мапирање одрживих структура као што су пансиони, викендице, еко-колибе, смештаји сеоског туризма, еко смештаји у заштићеним подручјима која нису већ укључена у www.ecobnb.com веб сајт. За обе теме се тражи писмени рад са детаљним описом и коорнинатама интересхих тачака уз образложење зашто се предлазе та еко тура или еко смештај. Сваки текст, односно рад треба да буде пропраћен фотографијама и / или видео спотом. Рок за достављање текстова је поноћ 30. октобар 2015 године. Два најбоља оцењена рада од стране жирија новинара, блогера, чланова и партнера Ecobnb и It.a.cà, ће се бити евидентирана у електронску књигу са бесплатним преузимањем, и аутори ће освојити бесплатан викенд за две особе у неком еко одрживом смештају који се налазе на листи Ecobnb-а.

Поделите своје зелено искуство!

Преузмите Пријавни образац

Награда:

Parma Hills, Emilia Romagna, Italy
Parma Hills, Emilia Romagna, Italy, ph. by Daniele Bellucci, via flickr
Diano Marina, Liguria, italy
Diano Marina, Liguria, italy